Zeemanshuis in de prijzen!


‘Jij werkt toch voor het zeemanshuis,’ vroeg me laatst iemand. ‘Jazeker,’ luidde mijn antwoord. ‘Nou dan moet je even naar de kringloopwinkel in Limmen, daar hebben ze een prijsvraag vanwege de kerst. Iets voor goede doelen.’ De volgende dag, half december, stond ik in de zaak. Een grote kerstboom stond in de hal. Daarin mocht ik een kartonnen bal hangen met daarop de vermelding van ‘het goede doel’. Zeemanshuis Amsterdam, schreef ik erop, voor de zwervers op de baren. Wekenlang bleef het stil. Maar toen ineens, zo’n twee maanden later ging de telefoon. De juffrouw aan de andere kant van de lijn had een verrassend nieuwtje: ‘Jullie hebben 150 euro gewonnen. Mogen wij  jullie banknummer even hebben, dan maken we het morgen over.’ Ik riep de assistant-manager erbij en deze wikkelde het af. Ook bij hem was de blijdschap groot. ‘Kunnen we iets kopen voor de zeelieden. Een nieuw tafelvoetbalspel bijvoorbeeld, er ontbreken wat koppen,’ zei hij. ‘Ja, goed idee,’lachte ik. ‘Kunnen ze zich lekker uitleven. Een competie zou leuk zijn. Allerlei landen tegen elkaar. India – Filipijnen, China – Polen, Finland – Turkije en wat dacht je van  Rusland – Oekraine… Immers, beter zo dan anders!’  

Facebook
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *